menu close menu

Blog

Zo betrek jij je kind(eren) bij je bruiloft

Sommige koppels beginnen met z’n twee, anderen starten eerst met een gezin om vervolgens tóch de grote stap te namen om te trouwen. Het is natuurlijk ontzettend leuk als jouw eigen kinderen je trouwdag mee maken. Om dit tot een groot succes te maken geef ik je de beste tips om de trouwdag onvergetelijk te maken voor jou én je kinderen!

 

1.) Kleding winkelen

Ook jouw kids mogen stralen deze dag, en dat doen ze onder meer door een mooie outfit te scoren. Plan samen een dagje shoppen in en neem de tijd voor elkaar. Begin rustig en plan tussendoor een snacktijd in, even uitpuffen op een terrasje of een speeltuintje,. én weer door. Maak vantevoren een lijstje met alles wat je nodig hebt voor de outfit zodat je alles samen af kan vinken. Denk voor een meisje aan haarbandjes/ schoenen/ jurk/ bolero jasje/armband/ oorbellen/ tasje/ nagellak/ lipbalsem met klein tintje.

En denk voor jongens aan een mooi paar sokken/ nette schoenen/ broek (duh;) )/ overhemd of shirt/ vest/ stropdas of vlinderdas. Misschien kan je zelfs nog een paar super coole manchetknopen scoren van Superman of zijn favoriete strip figuur.

Vooral voor jongens is het belangrijk dat ze zich nog wel lekker kunnen bewegen, want ja, heel de dag in een stijf kriebel pak daar maak je niemand blij mee!

 

2.) Bereid je kind voor, zodat hij weet wat er die dag gaat gebeuren. Bespreek uitvoerig de planning van de dag.

Jij kent de planning al bijna uit je hoofd, gedetailleerd tot in de minuut. Maar wat er gaat gebeuren voor de kleine is nog een vraag. Neem alle locaties van tevoren door en laat foto’s zien aan hem. Leg uit waar hij lekker mag spelen en op welke momenten hij even stil moet zijn of rustig moet blijven zitten. Het klinkt misschien overdreven, maar het is 99% kans dat hij dan ook écht beter luistert op die momenten dat hij stil ‘moet’ zijn.

 

3.) Geef een taak aan je kind; Bloemenmeisje, ringendrager etc.

Het is voor jouw kleine ook een reuze spannende dag, en helemaal wanneer je hem iets belangrijks laat doen. Geef je kind wel duidelijke instructies en oefen een paar keer zo goed als mogelijk zodat hij straks niet het ringkussen door de lucht laat vliegen, de rozenblaadjes in zijn mond stopt of besluit een slok bellenblaas te drinken;).

 

4.) Zorg dat je oppas hebt, en je niet zelf met zakdoekjes rond hoeft te rennen en billen af te vegen.

Jij en je hubby hebben genóeg om van te genieten deze dag. Maak je dus niet druk om de snottebellen van je kind, maar zorg er voor dat er iemand is die steeds op ze let. Dan kan jij lekker genieten en hoef je niet bang te zijn dat Guusje -plons- bij de zwanen in het meer beland of nét even in een te grote waterplas springt. Belangrijk is dat jouw kind zich op zijn gemak voelt bij de oppas, en een goede band mee heeft. Je single vriendin vragen die geen enkele ervaring heeft met kinderen heeft is dus misschien niet zo’n goed idee. Maar je oom en tante bij wie Guusje vaak komt logeren wel.

 

5.) Zorg voor vermaak.

Jullie houden er ook van om vermaakt te worden, en kinderen helemaal. Tijdens een lange ceremonie of kerkdienst is het handig om een zakje mee te geven met een paar krijtjes, kleurplaatjes, een lollie en een klein speel poppetje. Tijdens het feest kan je een verkleed kist neer laten zetten, of buiten op het gras een paar vintage fietsjes, een cicket spel, zakken of ballen om mee te gooien en een paar hoepels. Dubbele pret gegarandeerd!

6.) Betrek je kind bij de ceremonie.

Dit bijzondere moment mag jouw kind ook van dichtbij meemaken. Laat hem vooraan zitten op de eerste rij, zodat hij jullie goed kan zien. Steek samen als gezin een kaarsen set aan of vul samen een vaas met verschillende kleuren zand. Of laat hem een (nep) handtekening zetten op een stuk extra papier, zodat het zwart op wit staat dat jullie als één familie door gaan.

 

Veel succes met het plannen van jullie perfecte dag! Heb je nog vragen of wil je ook graag hulp bij het plannen van de bruiloft? Neem dan contact op, ik zie uit naar je reactie!

Have a lovely day! Johanneke

 

 

(Foto’s eigendom van LovelyDetails)

 

Leave a Reply