menu close menu

Blog

Medinilla magnificant

Een van mijn meeste favoriete planten is de Medinilla. Ik vind het een prachtige kamerplant; apart, sierlijk en bijna vorstelijk.

Zo’n vier weken geleden had ik er een gekocht voor in huis. Ik had het kaartje gelezen, en op een lichte plek neer gezet. Niet teveel, niet te weinig zonlicht, en zo af en toe een slokje water. Tot ik op een ochtend zag dat er een blad was af gevallen, en daarna nog een en nog een..┬á Helaas heb ik mijn mooie plantje weg moeten gooien na een aantal weken. Ik heb er maar geen foto van gemaakt, hij zag er zo triest uit op het eind! Helaas heb ik geen groene vingers, zoals mijn moeder dat wel heeft. Maar voor iedereen die beter met planten om kan gaan dan ik, is deze prachtige plant wel een aanrader!

 

Misschien moet ik de volgende keer lief praten tegen de plant, er zijn onderzoeken geweest die uitwijzen dat dat positief zou werken.. wie weet!

Leave a Reply