menu close menu

Blog

Je bruidsjurk inlijsten na de bruiloft

Zonde, zonde, zonde! De meeste bruidsjurken gaan na de bruiloft na een bezoekje aan de stomerij direct de kledingkast in, verpakt in een beschermende hoes. Eens per jaar wordt die er uit gehaald om van te genieten en terug te denken aan de geweldige bruiloft.

Maar wat als je er iedere dag weer van kan genieten? Dat zou helemaal geweldig zijn. De mooiste jurk die je ooit dragen zal wil je toch niet wegmoffelen in je kledingkast, die verdient een ere plaatsje, in het zicht.

Fotolijsten gebruik je om mooie foto’s of plaatjes in te lijsten, herinneringen die je dierbaar zijn. Je trouwjurk kan je ook in laten lijsten. Zie hier onder twee voorbeelden.

 

Ga eens bij een lijstenmaker bij jou in de buurt langs om de mogelijkheden te bespreken. Het formaat kan je zelf bepalen. Wil je de hele jurk zien, of alleen een gedeelte? En wat voor lijst vind je mooi en past bij het interieur?.. Veel om over na te denken;)

 

Waar ophangen?
Het formaat is niet een standaard 10 x 15cm lijstje, je hebt dus wel echt de ruimte nodig om de lijst op te hangen. Heb je een walk-in-closet dan is dat een perfecte plaats. Heb je die luxe niet dan is je slaapkamer of een grote kale muur in de gang misschien een idee.

Vergeet niet dat de lijst en de bruidsjurk aardig wat kilo’s wegen. Je zal een stevige, dragende muur moeten gebruiken met pluggen om de boel op te hangen.

 

Heb je echt geen plek, maar wil je wel je bruidsjurk inlijsten? Denk er dan over na om een stukje stof in te lijsten, bijvoorbeeld een mooi stukje waar veel kraaltjes of diamantjes op geborduurd zijn. Het is echt niet zonde om een stukje van je bruidsjurk af te knippen, je geniet er tenslotte iedere dag van.

 

Ga jij ook je bruidsjurk (of een stukje stof) inlijsten?

 

Have a lovely day! x Johanneke

Leave a Reply