menu close menu

Blog

ja of nee } een tafelindeling op je bruiloft

Met een tafelindeling geef je iedere gast een vast plek waar hij of zij kan zitten tijdens het diner, of bijvoorbeeld de lunch. Door het maken van een overzichtje, plaats je mensen bij elkaar om er zo zeker van te zijn dat zij bij iemand in de buurt zitten die ze kennen en waar zij zich op hun gemak voelen. De ene bruid vind dit overdreven, de andere bruid vind het super handig. Ik help je met het maken van de juiste keuze voor jouw bruiloft:

 

Ik zet alle voor- en nadelen voor je op een rijtje:

 

Voordelen van een vast tafelindeling:

1. Voorspelbaar. Je weet zelf al van tevoren waar je gaat zitten én naast wie je gaat zitten.
2. Geen ongemakkelijke situaties. Het kan zijn dat bepaalde familie leden of vrienden van je beter niet naast elkaar kunnen zitten vanwege een of andere reden. Zo kan je hen uit elkaar houden en er voor zorgen dat zij niet naast elkaar komen te zitten.
3. Persoonlijk. Als je naam op een kaartje geschreven staat als gast zijnde, bevestigd het dat ze zich welkom mogen voelen. Er is tenslotte ook aan hun gedacht. Niemand hoeft zich buitengesloten te voelen!
4. De plaatskaartjes zorgen voor meer sfeer. Tenminste, als je leuke plaatskaartjes hebt in de vorm van een hartje bijvoorbeeld.

 

Nadelen

1. Het vergt extra werk en tijd voor het schrijven van de kaartjes.
2. Het kan zijn dat een gast liever naast iemand anders zou willen zitten.
3. Het kan wat stijf en formeel over komen, waardoor gasten wat minder snel van hun stoel komen.

En,. ben je er uit? Ja of Nee?

Ik geef je enkele tips voor het maken van een goede tafelindeling.

1. Maak een plattegrond van iedere tafel en stoel in de zaal. Dit is heel handig wanneer je de kaartjes plaatst. Zo kan je gemakkelijk zien welk kaartje bij welke zitplek hoort.

2. Plaats een overzicht bij de ingang van de zaal, zodat iedere gast kan kijken aan welke tafel plaats is. En daarbij kom ik direct op tip nummer drie:

3. Nummer de tafels. Door de tafels te nummeren kan iedere gast de tafel sneller vinden. Als voorbeeld: Tafel 1: Janine, Klaas, Jochem, Tamar
Tafel 2: Lieke, Pieter,. etcetera.

4. Schrijf de namen van de gasten op de kaartjes met een mooi lettertype. Dit doe je door gebruik te maken van carbon papier. Trek de letters daarna over met een kleur naar wens. Ik heb hier boven gebruik gemaakt van goud.

5. Kijk naar de verschillende soorten plaatskaartjes en plaatskaartjeshouders. Hier onder vind je drie van mijn favoriete plaatskaartjes. Je kan ze natuurlijk ook zelf maken wanneer je erg creatief bent.

 

 

 

 

 

Wat gasten ook erg waarderen is een bedankje  dat klaar ligt op of naast hun bord. Is dat even een leuke verassing! Je kan de daggasten een wat luxer bedankje geven. Zij zijn tenslotte speciale gasten op jullie bruiloft!

 

Heb je nog vragen? Laat die dan achter in een comment, dan beantwoord ik die zo snel mogelijk.

 

Have a lovely day! Johanneke

Leave a Reply