menu close menu

Blog

Gouden vondst: vintage beeldje

Vroeger had ik een letterbak in mijn kamer hangen, vol met kleine prulletjes, beeldjes en flesjes. In de loop van de jaren had ik alles weg gegooid, maar ik was toch gehecht geraakt aan een beeldje van een meisje in een witte jurkje met een bosje bloemen in haar handen. Nu kwam ik deze op de tweedehands markt tegen tussen allerlei prullaria, potten en pannen! Voor mij een GOUDEN vondst! Ga vooral de markt op en snuffel tussen alle spulletjes, en vind ook jouw gouden vondst! Wie weet wat je daar zal vinden: een leuke tweedehands lamp, een mooie ring, of een set rietjes mandjes voor een prikkie.. En al vind je niks, er is altijd wel wat te beleven, en genoeg leuke mensen om een praatje mee te maken!

 

 

Drie tips voor de tweedehands markt:

 

1. Ga iedere week even langs, en zo vroeg mogelijk. ’s Ochtends staan de mooiste spulletjes er nog, en tegen het middaguur is het meeste moois alweer verkocht. Ga regelmatig naar de tweedehands markt, zo heb je de grootste kans om te vinden wat je zoekt. Deze week niks gevonden? Jammer, volgende keer beter!

 

2. Afdingen is nou niet echt een Nederlands gebruik, maar op de markt zijn deze skills erg handig! Veel markt kooplui zeggen een prijs die eigenlijk veel te hoog is. Durf af te dingen! De eerste paar keren is dat best eng, maar het wordt steeds gemakkelijker, geloof me! En het is toch geweldig als je die brocante vaas voor 15euro mee hebt gekregen in plaats van 25euro!?

 

3. En bij twijfel vraag ik mezelf altijd af: als ik over een half uur terug kom, en het item is weg, zou ik dat dan echt jammer vinden of niet? Zo ja, dan zeker weten kopen! Zo niet; kan je het misschien toch beter laten staan.

to “Gouden vondst: vintage beeldje”

  1. Yvonne schreef:

    Een paar jaar geleden viel ik met mijn neus in de boter en kwam elke week deze beeldjes tegen. Het was duidelijk te merken dat er weer een generatie afscheid aan het nemen was van de wereld, want binnen een maand had ik er wel een stuk of 30 en allemaal voor een kwartje of hooguit 2. Ik vind ze geweldig lief en ze staan bij mij op een etagère, waar op de bovenste etage een heel orkestje staat met deze dametjes.
    Nu kom ik ze nooit meer tegen, helaas, want je kan er niet genoeg van hebben en ik kan er geen genoeg van krijgen.

    Groetjes,

    Yvonne

Leave a Reply