menu close menu

Blog

Glitter, schitter en.. eet! Cakepops voor je bruiloft

Haha, een beetje als vervolg op het vorige blog vol diamanten, glitter en glamour kwam ik nog wat super moois tegen. Voor bruidjes die op zoek zijn naar een alternatief voor de traditionele bruidstaart kan je ook cakepops (laten) maken!

 

(foto via www.justabitecakepops.com)

 

Mooi én eetbaar zijn deze cakepops. Misschien bijna te mooi om op te eten! In de variaties melk, puur en wit is er voor ieder wat wils.Versierd met gouden en zilveren glitters zijn ze een lust voor het oog.

 

Wil je ook cakepops serveren op je bruiloft? Ik geef je een aantal tips:

– Bestel een aantal cakepops per persoon. De lolly-vormige cakejes zijn namelijk niet erg groot en vullen niet snel. Ga uit van ongeveer drie per persoon wanneer je dit echt als vervanging van een bruidstaart wilt doen. De gasten zullen het super leuk en bijzonder vinden om de drie mooiste én lekkerste cakepops te kiezen.
– De stokjes blijven niet vanzelf mooi recht overeind staan. Zorg er dus voor dat je een standaard hebt of een plankje met gaatjes er in waar je de cakepops in kan zetten. Je kan bijvoorbeeld ook een etagère maken met gaatjes er in. Dat zal een spectaculair gezicht geven!

 

Ben je een echte keukenprinses en houd je van bakken? Dan kan je er voor kiezen om zelf cakepops te maken. Je hebt er speciale apparaten voor waarmee je in een handomdraai bolletjes cake kan maken.  Je moet wel even oefenen zodat je weet hoe het moet, maar dan heb je ook wat! Versier de pops in allerlei kleurtjes(witte chocolade mengen met kleurstof) en eetbare glitters. Réken maar dat er geen een over zal zijn aan het einde van de avond!

 

Heb je geen zin om een dag voor je bruiloft in de keuken te staan bakken of ben je geen keukenprinses? Dan kan je ze uiteraard ook bestellen, er zijn genoeg banketbakkerijen en ook online-shops die de cakepops verkopen. Laat ze afleveren op de feestlocatie en je hebt er geen omkijk meer naar.

 

En als je niet kan kiezen tussen een traditionele bruidstaart of cakepops dan doe je het toch allebei! De taart kan je bijvoorbeeld aansnijden tijdens een koffie momentje ’s middags. En de cakepops als toetje na tijdens het diner. Of precies andersom!

Ingepakt in folie kan je cakepops ook als huwelijksbedankje geven. De gasten kunnen op weg naar huis nog even smullen en nagenieten van jullie bruiloft. Bind er een lintje om heen bedrukt met jullie namen en trouwdatum om de bedankjes te personaliseren.

 

 

Bedenk vooral wat je zelf leuk (én lekker) vind! Het is tenslotte jullie dag!

 

Have a lovely day! Johanneke

 

Leave a Reply