menu close menu

Blog

Gezocht: de perfecte trouwjurk

Wit, roze, champagne, ivoor, met mouwtjes, zonder mouwtjes, strapless, kant, organza of satijn.. als het om trouwjurken gaat dan is de keuze enorm.

De zoektocht naar de perfecte trouwjurk is begonnen! De jurk waarin jij straks over het gangpad wandelt en ja zegt tegen je lief. De jurk waarin je honderden keren wordt gefotografeerd, en je leven lang zal herinneren. Dé jurk, specialer dan alle andere jurken van de wereld!

 

Heb je nog geen idee wat je wilt en wat je goed staat? Don’t worry: ik help je met dit stappenplan om jouw geweldig mooie bruidsjurk te vinden.

 

Stap 1.

Ga lekker in je huispak op de bank zitten, laptop op je schoot en een grote stapel bruidsmagazines er bij. Blader de magazines door en scheur er alles uit dat je mooi vind (nee, is niet zonde). Plak vervolgens alles bij elkaar als een collage en voilá, zo heb je een beeld gemaakt van wat je mooi vind.

 

Voor de digitale collages anno 2013 is er Pinterest:

Maak op Pinterest een collage van alle bruidsjurken die je mooi vind. Zo wordt steeds duidelijker wat je mooi vind en je aanspreekt.

 

Stap 2.

Maak een afspraak bij een bruidsmode winkel bij jou in de buurt, óf misschien ver weg. Bijna ieder modehuis verkoopt andere merken. Wanneer je een bepaalde jurk hebt gevonden die je wilt passen, zou je even van tevoren moeten vragen of ze die wel hebben hangen.

 


Bijna iedere winkel werkt op afspraak. Logisch, want zo kunnen ze jou direct helpen en hoef je niet te wachten. Ook is het wel fijn wanneer een ervaren stylist je helpt tijdens de afspraak. Nodig ook je vriendin, zus en (schoon)moeder uit. Die zullen het vast en zeker geweldig vinden om mee te gaan. Tip: Houdt het bij een klein groepje van 3 of 4 mensen; alleen degene die je stijl kennen en weten wat je goed staat.

 

Stap 3.

En dan komt het leukste deel: het passen. Neem je collage mee en laat het zien aan de styliste. Zij zal op basis daar van enkele jurken uitkiezen. Pas er maximaal tien stuks, anders moet je teveel kiezen en verlies je je focus van wat je wilt. En.. laat je eens verrassen door een jurk te passen die de stylist je aandraagt. Misschien had je daar nooit aan gedacht maar wordt je aangenaam verrast.

Tip: Neem je lipstick en een clip mee om je haar op te steken, zo kan je al beter zien hoe je er straks uit ziet als bruid.

 

Stap 4.

De keuze; welke wordt het? Na een aantal jurken gepast te hebben voel je het waarschijnlijk al; Déze is het!
Wil je de jurk het liefst heel de dag aan houden, voel je je er mooi in, komt je figuur mooi uit en kan je er in zitten? Maakt je hart een sprongetje wanneer je jezelf ziet glimlachen in de spiegel? Dan is dát misschien wel jouw jurk! Tijd voor een glaasje champagne!

Tip: in de winkel hebben ze waarschijnlijk ook nog een afdeling met schoenen en tiara’s en lingerie. Je zou direct kunnen kijken of de accessoires bij jouw jurk passen.

 

Extra tips om je zoektocht tot een succes te maken:

– Veel bruidsschoenen zijn wit of ivoor van kleur. Heb je een jurk in een kleurtje gekocht? Dan kan je schoenen laten inkleuren in dezelfde kleur van je jurk.

– Vraag aan de styliste of je een stukje stof van de jurk, een sample, mee kan nemen. Dan kan jouw aanstaande deze meenemen bij het uitzoeken van zijn pak.

 

Ben jij al aan het kijken voor je trouwjurk of heb je hem al gevonden?

 

Have a lovely day! x Johanneke

Leave a Reply