menu close menu

Blog

DIY – een origineel en mooi cadeau voor de geboorte

Wanneer een baby geboren wordt is het feest. Groot feest voor een klein nieuw wondertje in de wereld. Je wilt alle herinneringen zo goed mogelijk bewaren, te beginnen met de echo foto’s. Gaandeweg komt er meer op de stapel te liggen. De eerste schoentjes, het eerste mutsje, de zilveren rammelaar van oma en de eerste tekeningen. Raak deze bijzondere spullen niet kwijt of zoek maar bewaar ze op een speciale plek, in een speciale doos: de geboorte bewaar doos met naam er op. Ik heb er een gemaakt voor mijn dochter Daphne, en van nu af aan bewaar ik alle bijzondere spulletjes in deze mooie houten doos.

 

 

Benodigdheden:

Een houten doos (online kan je veel vinden, kies de gewenste grootte, zodat er wel veel in kan)
Grondverf
Verf op waterbasis in de gewenste kleur (deze kleur is Oud Roze van Flexa)
Lakrollertjes en kwast
Stickervel van vinyl

Om te beginnen schuur je de houten doos lichtjes op en maakt deze stofvrij. Breng twee lagen grondverf aan en daarna de lakverf.

Zoek een mooie lettertype font op, en print de naam uit achterstevoren, zodat wanneer je deze uitknipt en op plakt er juist op komt te staan.

Het is even een werkje, ik ben er zelf twee avonden mee bezig geweest. Maar het eind resultaat mag er zijn, en ik ben er super blij mee.

 

Je kan deze mooie doos maken voor je eigen kind, maar je kan er ook een maken als geboorte cadeau. Vul de doos dan nog met een mooie knuffel en een lief mutsje. Dan geef je zeker een super cadeau waar de ouders heel gelukkig mee zijn, en deze jaren zullen koesteren.

 

Heb je nog vragen mail me dan gerust: johanneke@lovelydetails.nl

 

Have a lovely day! x Johanneke

Leave a Reply