menu close menu

Blog

Een heerlijk tussendoortje op je bruiloft

Een tijdje geleden waren ze al hot news: de Cronut.

New Yorkers stonden urenlang in de rij voor de bakkerij van Dominique Ansel om zo’n heerlijke lekkernij vers in handen te krijgen. De Cronut is half donut en half croissant. Rond met een gat in het midden.  Luchtig aan de binnenkant en gesuikerd aan de buitenkant.

 

Nu is dit heerlijke tussendoortje ook verkrijgbaar in Nederland en móest ik hem natuurlijk ook even proeven. Ik ben gek op donuts én croissants dus deze combinatie leek me wel wat.

 

Een hap en ik was verkocht. Wat zijn ze lekker! (ik heb er dan ook twee achter elkaar opgegeten, whoeps..)

De combinatie van het half luchtige deeg dat proeft naar donut en croissant tegelijkertijd, de dikke suikerlaag: Perfect!

 


Hoe leuk is het om deze gesuikerde lekkernijen te serveren op je bruiloft! Echt perfect als tussendoortje zowel ’s ochtends bij de brunch of ’s middags als ‘toetje’ bij de lunch. Jullie gasten zullen er van smullen!

 

Mochten jullie beide er gek op zijn dan kan je een toren van Cronuts serveren in plaats van bruidstaart. Dat is origineel en het zal zeker in de smaak vallen. Compleet met een taarttopper en al is het een supergaaf alternatief voor wie niet van taart houden.

 

De Cronuts kan je ook laten vullen met een soort pudding in smaak naar keuze of er een laagje glazuur naar kleurkeuze op spuiten. Yum! (Vraag het bij een banketbakker bij jou in de buurt)

 

Heb jij ze al geproefd? Ga je ze serveren op je bruiloft?

 

Have a lovely day! x Johanneke

 

 

Leave a Reply