menu close menu

Blog

DIY: Vrolijke plaatskaartjes met tape

Dit leuke diy project neemt niet veel tijd in beslag en voegt een feestelijk tintje toe op de diner borden van de bruiloft gasten. Je bruiloft maak je pas echt persoonlijk met zelfgemaakt knutselwerk, en mensen waarderen dit soort kleine details echt.

 

Wil je ook aan de slag? Voor deze do-it-yourself hoef je geen mega knutselbrein te hebben. In drie stappen laat ik je zien hoe je deze plaatskaartjes kan maken. Het is simpel, leuk om te maken en voegt echt een speciaal detail aan je bruiloft toe.

 

Wat je nodig hebt is: washi of masking tape (verkrijgbaar bij o.a. hema en action), printpapier, en een schaar.

 

Stap 1)
Maak in excel een bestandje aan met alle namen van de gasten. Je kan er voor kiezen om de voor- en/of achternaam te printen. Dat mag je helemaal zelf weten. Ik heb de rijhoogte 60 gemaakt en de kolombreedte 27. Kies nu een mooi lettertype voor de namen. Ben je klaar? Printen maar! Je kan het op stevig papier afdrukken, maar normaal printpapier voldoet ook prima. Door de tape worden de kaartjes verstevigd.

 

 

Stap 2)
Knip of snijd een kolom uit, laat de kaartjes onder elkaar nog vast zitten. Plak vervolgens in een keer een strip tape van onder naar boven.

 

 

 

Stap 3)
Nu kan je de kaartjes los knippen van elkaar. Klaar!

 

 

 

Leg de kaartjes op de borden bij het diner, zodat iedereen zijn eigen plaats kan vinden.

 

Veel plezier met dit diy project, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

 

Have a lovely day! x Johanneke

 

 

Leave a Reply