menu close menu

Blog

DIY } vrolijk vogelhuisje

Leuke accessoires voor de babykamer , die maak je naturlijk zelf! Ze hoeven niet duur te zijn, als je maar voldoende inspiratie hebt omaan de slag te gaan. Het DIY project van deze week is een vogelhuisje bekleed met stof (nu moet ik toegeven dat ik deze niet zelf heb gemaakt maar mijn crea moeder, thanks mom!).Het leuke van zelf spullen maken is dat je het helemaal naar wens kan maken. Kies zelf stofjes en lint wat je mooi vind (zoals in mijn geval; donker roze, hartjes, stippen en kant)

 

Wat je nodig hebt is:

– Een houten vogelhuisje, blank onbehandeld, nog in elkaar te zetten
– Lint en kant
– Hobbylijm
– Houtlijm
– Een schaar
– Verschillende stofjes

 

 

Een vogelhuisje kan je vinden in de meeste hobbywinkels. Het makkelijkst is als je er een hebt die nog niet in elkaar is gezet. Dan kan je deze makkelijker bekleden. Begin met het uitleggen van de gekleurde stofjes en leg ze in een compositie die je mooi vind. Welk stuk stof komt op de voorkant en voert de boventoon?

Probeer een aantal keer alles anders neer te leggen tot je helemaal tevreden bent. Knip de stukjes stof uit, met twee centimeter overlapping op het hout. Lijm alleen aan de achterkant smeren! Anders zie je dat door de stof heen. Strijk alles netjes glad en snijd alle randjes netjes af. Als je alle stukjes stof op het hout hebt gelijmd kan je het vogelhuisje in elkaar zetten(en dat zonder handleiding!) en lijm met houtlijm de stukken hout op elkaar. Nu kan je de stukjes lint en kant gebruiken voor het decoreren. Een grote strik op de voorkant in een opvallende kleur bijvoorbeeld. Maak het helemaal jouw eigen stijl.

 

Mijn handmade vogelhuisje staat bij mijn dochtertje Daphne op de kamer. Echt een vrolijk gezicht!

Succes! Johanneke

Leave a Reply