menu close menu

Blog

DIY – Zijde roos met vintage broche

Dit Do-It-Yourself project is echt de moeite waard. Ik heb een zeven-tal bloemen met de hand gemaakt en gebruikt voor de kerkdecoratie op een bruiloft. Het eindresultaat was heel mooi geworden. Daar zal ik later nog een blog over schrijven. Nu richt ik me op de rozen

– Hoe maak je deze? –

 

 

Ik leg je stap voor stap uit hoe ook jij zijde rozen kan maken. Lees mee!

 

 

Benodigdheden:
Een doosje met zijde rozenblaadjes – Neppe rozenblaadjes zijn in allerlei materialen verkrijgbaar. Satijnen of zijde rozenblaadjes zijn veruit de mooiste en beste kwaliteit. Deze rozenblaadjes zijn in drie verschillende tinten gespoten waardoor ze heel echt lijken.

– Een broche per bloem – Dit kunnen echte vintage broches zijn die je op de markt kan vinden. Of nieuw uit de winkel. Het hoeven niet allemaal dezelfde te zijn, verschillende designs maken het eind resultaat speelser.

Een nietmachine

 

Stap 1.

Begin met de vorm van de rozen door de rozenblaadjes neer te leggen in de juiste richting. Niet de eerste vier aan elkaar.

 

Stap 2.

Vorm na de eerste laag, een tweede rij met rozenblaadjes. Werk van binnen naar buiten. Niet ook deze rozenblaadjes weer aan elkaar. Zorg er voor dat de nietjes zo veel mogelijk aan de binnenkant gezet worden.

 

Stap 3.

Wanneer je bloem groot genoeg is en je voldoende lagen hebt gecreƫerd, pak je een laatste rozenblaadjes. Deze plaats je midden in het hart van de roos. Pak nu de broche en steek de pin via de voorzijde in de roos. Zet de broche vast. Rijg een lint of touwtje door de speld van de broche. Daarmee kan je de roos vast maken waar je wilt.

 

Ik heb allerlei broches van de tweedehands markt vandaan. Daardoor zijn de bloemen echt uniek en extra bijzonder geworden. Ik heb de bloemen uiteindelijk gebruikt ter decor voor een kerkdienst tijdens een bruiloft. Van het totale eindresultaat volgt nog een blog. De rozenblaadjes zijn ook verkrijgbaar in andere kleuren zoals rood, wit, fuchsia en geel. Deze kan je hier bestellen.

 

Ik ben je graag van dienst als weddingplanner en wedding stylist voor jouw bruiloft. Wil je contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek? Dat kan via het contactformulier.

 

Have a lovely day! Johanneke

 

Ps: heb je zelf een poging gewaagd en ook zijde bloemen gemaakt? Dan ben ik erg nieuwsgierig naar het eindresultaat!

Leave a Reply