menu close menu

Blog

Decembermaand = feestmaand

Ieder seizoen heeft weer wat speciaals. Nu de winter weer is aangebroken en we de winterjassen uit de mottenballen (gebruikt íemand die dingen nog?) hebben gehaald, is het toch weer genieten. De lichtjes, kaarsjes, warme breisels, sneeuw, kerstbomen, feestjes en.. mijn verjaardag! Oja én ook nog oud& nieuw, maar dat duurt voor mijn gevoel nog wel even!

 

5 redenen waarom ik zo van december hou:

Sinterklaas wordt in onze familie ieder jaar groots gevierd. Lootjes trekken, gedichtjes maken, chocolademelk en pepernoten. Het hoort er allemaal bij! Wij hebben dit van het weekend gevierd en het was echt super gezellig. Als extra traditie maken we ieder jaar een nieuwe familiefoto. Inmiddels staan we er met z’n 15-en op. Ja, een grote familie!

 

 

Glitterschoenen, glitter jurk, glitter make-up.. Yay! Ik houd er van. Lekker uitpakken met opvallende, feestelijke outfits en make-up. En in de decembermaand kan het allemaal niet gek genoeg!

 

Verlichting. Lichtjes en kaarsjes, oh zo gezellig. Ik doe het liefst iedere avond de kaarsjes aan zodra het donker begint te worden. Het liefst doe ik dan ook een geurkaarsje aan waar door de kamer zo lekker geurt naar vanille of dennenappels.

 

Warmte. Of ehh kou? Ik ben echt een koukleum dus ik draag in de winter heel veel laagjes kleding over elkaar én een legging onder mijn broek. Ik ben gek op sjaals en wissel die dan iedere dag af, heerlijk! En op de bank rol ik mezelf ’s avonds in een zachte plaid.

 

Rookpluimpjes uit de schoorsteen. Wat ik echt heeeel graag wil in ons volgende huis is een open haard. Dat vind ik zó gezellig! Niet zo’n neppe met alleen licht, maar een echte kachel waar je hout in moet gooien. Het ruikt zo heerlijk en het vuur knappert gezellig.

 

Let it snow. In tegenstelling tot een hele hoop mensen, ben ik gek op sneeuw. Het kraakt zo lekker onder je voeten, de hele wereld is wonderlijk wit verpakt, en wat is er leuker dan een ouderwets sneeuwballen gevecht!?

 

 

Wat vinden jullie zo fijn aan de winter?

 

Have a lovely day! x Johanneke

Leave a Reply