menu close menu

Blog

De parelketting

Glanzend, kwetsbaar, kostbaar en erg mooi: de parelketting. Deze stijlvolle accessoire zal door z’n klassieke en elegante uitstraling nooit uit de mode raken.  Audrey Hepburn draagt in de film Breakfast at Tiffany’s een ketting met maar liefst zes strengen, mét een tiara en oorbellen. Too much voor jou? Combineer de parels dan met wat subtielere accessoires.

Wil jij ook een parelketting dragen op je bruiloft? Ik vertel je graag meer over dit juweeltje.

 

 

Zitten er op jouw bruidsjurk ook kleine pareltjes vast gemaakt? Dan is een bijpassende armband of ketting met parels erg mooi. En deze hoeven echt niet de real deal te zijn. De neppe varianten zijn ook heel erg mooi. Verder kan je  de parels ook terug laten komen op je schoenen, je bruidstasje, oorbellen, in je haar, of het boeket.

 

Hoe parels ontstaan

Zogenaamde ‘wilde parels’ worden gevormd in een oesterschelp wanneer er een deeltje, zoals een zandkorreltje, binnen komt. Het beestje legt dan laagjes parelmoer om dit irriterende deeltje. Omdat dit proces jaren duurt en er zelden een parel in een oester zit, worden bijna alle parels tegenwoordig gekweekt. Er wordt een kalkbolletje in de oester gelegd, dat na twee jaar geoogst kan worden. Deze gekweekte zoutwaterparels worden Akoya-parels genoemd.

 

Echt of nep

Twijfel je of je geërfde parelketting wel echt is? Doe dan de ‘tandentest’. Haal de ketting heel voorzichtig langs de onderkant van je tanden. Voelen de parels wat korrelig aan, dan zijn ze de real deal.

 

Weetjes:

– In 1 op de 15.000 wilde oesters zit een parel.

– Er bestaan ook zwarte parels. Deze zijn nog zeldzamer en duurder dan witte parels.

– De waarde van een parel hangt af van de glans, kleur en grootte.

 

Ik vind het echt fascinerend en bijzonder hoe parels gemaakt worden. Nu snap ik wel waarom echte parelkettingen zo duur zijn.

 

Draag jij een parelketting of armband op je bruiloft?

 

Have a lovely day! x Johanneke

 

Ps: heb je een onderwerp waar je wat meer vanaf wilt weten of een andere vraag? Stel die dan via de comments hier onder of het contactformulier.

Pps: De film Breakfast at Tiffany’s is trouwens echt een aanrader als je die nog nooit gezien hebt! Zó leuk.

Leave a Reply