menu close menu

Blog

5 tips hoe je make-up goed blijft zitten op je bruiloft

Je trouwdag wordt waarschijnlijk een lange dag; een fotoshoot, gemeentehuis, dineren, en een knal feest ’s avonds. Je wilt er natuurlijk tot in de late uurtjes in de avond goed uit blijven zien. Je make-up speelt daar een grote factor in. Hoe zorg je er voor dat je make-up de hele dag blijft zitten? Lees onderstaande tips en zorg er voor dat ook jij er de hele dag flawless uit blijft zien!

Tip 1. Waterproof make-up

Je zal vast en zeker wat traantjes weg pinken, en daarbij wil je niet dat je mascara tot over je wangen zit. Om dat te voorkomen kan je waterproof mascara en oogpotlood gebruiken. Overleg dit even met je visagiste zodat ze weet wat jij wilt. En wil je je tranen weghalen? Dep dan voorzichtig in plaats van vegen, anders veeg je de make-up mee weg. Nepwimpers zijn ook ideaal om te gebruiken, die blijven ook goed zitten.

Tip 2. Primer

Onder je gehele make-up kan je een basislaag aanbrengen, een primer. Hierdoor blijft je make-up beter zitten op je huid. Er zijn verschillende types primer, op oliebasis of voor de droge huid bijvoorbeeld. Test van tevoren uitgebreid welke primer het beste bij jouw huid past. Vraag hiervoor advies aan een visagiste die je kan helpen de juiste primer te vinden. Als je last hebt van een rode huid dan kan je alvast een primer gebruiken die je huid egaler maakt.

Tip 3. Afblijven!

Of je nu neus kriebelt of je wangen jeuken, niet aankomen, niet krabben of wrijven! Het is ontzettend belangrijk dat je hier op let, want dat is een van de grootste redenen dat make-up snel vervaagt. Ieder keer dat je aan je gezicht komt haal je een beetje make-up er af, en dat is zonde! Wees er bewust van en leer jezelf deze gewoonte van tevoren aan zodat je er op de bruiloft niet meer over na hoeft te denken.

Tip 4. Inpakken en meenemen

Plan tussentijds op je trouwdag een make-up en verfris momentje in. Even alles bijwerken en opfrissen en je bent weer klaar voor de rest van de dag. Pak je belangrijkste make-up in zoals mascara, poeder, blush en je lippenstift. Vraag aan een goede vriendin of zij het make-up tasje bewaard en meeneemt zodat je er zelf niet aan hoeft te denken.

Tip 5. Zonnebank

Voor een gezonde, licht getinte huis kan je van tevoren onder de zonnebank gaan. Vergeet even alle waarschuwingen dat zonnen ongezond en schadelijk is, voor je bruiloft is het een must! Natuurlijk hoef je niet oranje-bruin te zijn of dat het lijkt alsof je drie weken op Hawaï bent geweest. Een natuurlijke, licht gebruinde gezonde huid doet veel voor je uitstraling. Niet alleen je gezicht maar ook je lichaam kleur mooi bij een witte bruidsjurk. Plan dus twee a drie zonnebank momentjes in de week voor de bruiloft in. Smeer je nog wel goed in en ga er niet te lang onder, laat je daar voor adviseren zodat je huid geleidelijk aan gebruind wordt.

 

Tip 5.1: Heeft Mr. bruidegom een hele lichte huid? Stuur hem dan ook eens onder de zonnebank (nee dat is echt niet alleen voor vrouwen, dude!) Het zou jammer zijn wanneer de bruid mooi gebruind is en de bruidegom er naast af steekt met een hele witte huid.

 

Als laatste extra tip: doe altijd een make-up try-out bij de gekozen visagiste, en plan dit ’s ochtends zodat je kan zien of de make-up er ’s avonds ook nog op zit. Niet tevreden? Laat dit gerust weten! Probeer ook eens verschillende tinten oogschaduw zodat je de perfecte bruid-look hebt die je graag wilt en waar jij je mooi door voelt.

 

Heb je nog meer goede tips voor het behoudt van je make-up?

 

Have a lovely day! x Johanneke

 

foto via http://www.oneandonlyparisphotography.com/

Tags: , ,

Leave a Reply