menu close menu

Blog

10 redenen om te trouwen in de zomer

Hoe kies je in welke maand je gaat trouwen? Je kan alle voors en tegens afwegen tegen elkaar.  In juli is het hoogseizoen en zijn veel mensen met vakantie. In de maanden mei en juni zijn het vaak heerlijk zomerse dagen, maar is het wel weer erg heet. Maar goed, je weet maar nooit wat voor weer het wordt, dus laat daar niet je gehele beslissing van af hangen. Lees hier alle tien redenen voor het plannen van een zomerse bruiloft.

 

 

1) Trouwen op het strand is veel goedkoper. Je hoeft niet een heel gemeentehuis af te huren, en je staat lekker op je slippers of blote voeten in het zand. Heerlijk!

 

2) Je bespaard op eten. Mensen hebben de neiging om in de zomer minder te eten vanwege het warme weer. Dus snijd maar in je budget voor de catering en kies voor lichtere en minder dure menu opties. Je zou zelf kleine, zware hapjes kunnen serveren als zijnde het diner.

 

3)  In de zomer zijn de meeste huwelijksreis opties. Van Aruba tot de Carabische eilanden, de zon lacht je tegemoet op elk exotisch resort. Aan het begin van de zomer zijn er vaak goede deals voor een cruise of hotelkamers omdat het hoogseizoen dan nog niet is begonnen.

 

4) Je kan een buiten bruiloft organiseren. Gewoon lekker buiten in een grote tuin, een boomgaard of boerderij. Je kan zelf je eigen locatie kiezen voor jouw bruiloft. En een buiten locatie is veel goedkoper dan het afhuren van een chique tent. Over tenten gesproken, die kan je ook huren, voor in de tuin, mocht je bang zijn voor spatjes regen.


5) De mooiste bloemen zijn in bloei. Lavendel, pioenrozen, petunia’s, rozen en hibiscus, om er een paar te noemen. Tijdens de zomerse maanden heb je de meest uiteenlopende keuzes voor jouw trouwboeket om uit te kiezen. Je hoeft je geen zorgen te maken voor extra verzendkosten, omdat de bloemen verkrijgbaar zijn bij de bloemist in de buurt.

 

6) Je kan een goedkopere jurk scoren. Geloof me, je wilt niet gehuld gaan in vier lagen dikke stof wanneer het 30 graden buiten is! Kies voor een bruidsjurk met een luchtige stof, een korte jurk is ook een (hippe) optie!

 

7) Je hoeft geen handschoenen, stola of bontjasje te kopen. Het is buiten toch warm genoeg, daarom hoef je niet nog eens extra geld uit te geven aan al deze accessoires. Wat wel lekker is, een luchtige pashmina shawl voor wanneer het ’s avonds wat koeler begint te worden.

 

8) De kleurenschema’s zijn eindeloos. Winterse en herfst bruiloften hebben vaak wat ingetogenere kleuren zoals blauw en groen. Maar omdat je in de zomer gaat trouwen kan je alle sprankelende kleuren kiezen die je maar wilt van paars tot geel, kies gewoon je lievelingskleur en pas daar je bruiloft bij aan!

 

9) Je kan de mooiste zonsondergang foto’s schieten. De zonsondergang in de zomer is altijd net wat spectaculairder. En al helemaal wanneer je trouwt op het strand, dan zie je de zon in de zee  verdwijnen. Met die laatste straaltjes licht kan je de mooiste trouwfoto’s maken omdat het effect van het licht zo mooi is. Uiteraard zal jullie fotograaf daar alles over weten.

 

10) Iedereen is vrolijker, opgewekter en gezonder. De zon doet je goed, en je gasten ook. Van griepjes, verkoudheden en depressieve dagen is in de zomer geen sprake, dus plan jouw bruiloft ook in de zomer!

 

Have a lovely day! x Johanneke

Foto’s via stylemepretty.com

Tags: , ,

Leave a Reply